Triathlon? - Hvad er det

En triathlon er en multisport begivenhed, der består er 3 elementer.

Svømning - Cykling - Løb

Hvert element følger det andet uden andre pauser end at skifte til cykel eller løbesko. Skiftet fra en disciplin til den næste er kendt som "overgang", også kaldet "T1", som er overgangen fra svømning til cykel, hvor du tager din våddragt af, påsætter cykelhjelm og cykelsko og hopper på din cykel. "T2" er overgangen fra cykel til løbet, hvor du sætter cyklen og skifter til løbesko.

Svømningen kan enten være i en lokal svømmehal, eller en sø/ flod/reservoir eller endda havet. For openwater svømninger det almindeligt at bære en våddragt (der er temperaturforskelle og regler, som gør brugen af våddragter obligatoriske under visse vandtemperaturer og ulovlig over en vis temperatur).

Cykelruten er som regel på vej (lejlighedsvis på lukkede veje, men oftest deles ruten med almindelig trafik).

Løbet kan enten være på vej eller sti (nogle vil kalde det cross-løb), afhængig af placering.

Historie

Selv om begrebet med tre sportsgrene, der udgør en enkelt begivenhed, er mindst 100 år gammel, stammer triathlon i sin nuværende form fra midten af 70'erne, med den første begivenhed der fandt sted i San Diego i Californien i 1974. Den første ikoniske "Ironman"-event (nu Ironman World Championship) fandt sted på Hawaii i 1977. Triathlon blev ikke en olympisk begivenhed før OL i Sydney i 2000, og var kun med på prøve, men er nu fuldt optaget på OL-distancen 1500-40-10 km.

Bliv Triatlet

Du vil gerne træne op til dit første marathon, Ironman eller 1/2 Ironman?

Triathlon er en nem og alsidig sport for alle. Triathlon kan dyrkes på motionsniveau eller på konkurrence niveau.

En god og solid start bygger på nogle fundamentale ting. Det er for eksempel et stort plus at eje svømmebriller. Da du kan komme ud for at deltage i salt- eller klorvand. Badetøj, løbetøj og sko. Mange anbefaler at anskaffe sig et stopup - ikke et dyrt, men så du nemt kan holde øje med din tid.

Dertil kommer, at man skal finde en mulighed for at svømme et par gange i ugen. Triathlonklubber har ugentligt adgang til gode faciliteter, hvor der vil være mulighed for at svømme.

Er du kommet godt igang anbefaler vi at du anskaffer dig yderligere udstyr til din rejse ind i en verden af Triathleter. For at skælne mellem træningsbriller til klor vand og dine konkurrencebriller, er det klogt at have et sæt. Et par du træner indendørs med og et par du konkurrere i. Vi anbefaler også ørepropper samt badehætte. Badehætten kan anskaffes i et materiale der kaldes neopren for at holde dit hovede varmt i det kolde vand.

Udover det er det næsten et must for en trænet triatlet at eje en våddragt. Specielt til traithlonsvømning. Vandet kan være koldt, og det kan ske at du ikke er varm nok, før du går i vandet.

Til cykling er det klogt at have en enkelstartscykel med træningshjem samt hjulsæt til konkurrence. Herunder, enkeltstartshjelm, solbriller til cykling, triathloncykelsko, triathlondragt samt cykeltøj til træning og til konkurrence.

Supplement såsom energidrik, gel og energibar er næsten en essentiel booster under et løb. Vi anbefaler at medbringer noget til løbet.

Løbesko til både træning og let version til konkurrencer. Kompressionssokker, ærmer, tights og dragter. Solskygge hvis det er kraftig solskind.

Du kan altid sætte spørgsmåltegn og skrive til os - eller spørge en fra TRI2000. Eller endnu bedre, meld dig ind og start et nyt eventyr!

Seneste Nyheder

Kommende events

Sidste nyt i forum